FOAMGLAS yalıtım “EN 13501-1 : 2007”ye göre “A1 Sınıf”ında tanımlanmıştır. ASTM E136,E84’e göre yanıcı olmayan sınıftadır.
FOAMGLAS Yalıtım, sadece yanmaz değil, aynı zamanda emici değildir. İnorganik bir malzeme olarak FOAMGLAS yalıtım yanmayacaktır veya yanmayı desteklemeyecektir. İlave yangın korunumu sağlayarak, yanıcı sıvı ve gazların FOAMGLAS içinden geçişine izin vermez (yangını fitilleme etkisi yoktur).
Endüstriyel yangın güvenliği günümüzde geçmişte olmadığı kadar önemlidir. Üretim, yüksek maliyetli güvenlik sistemleri korkusu olmadan, sistemin sürekli biçimde işlemesini ister. Çoğu firma başarılı iç ve dış güvenlik kayıtlarını saklamaya ciddi önem vermektedir.
1. Köpük camın matrisi camdır, dolayısıyla suyu emmez. İç kabarcıklar da kapalı olduğundan kılcal damar fenomeni ve nüfuz etme olayı yoktur, bu nedenle köpük cam şu anda en ideal ısı yalıtım malzemesidir.
2. Mekanik mukavemet yüksektir ve yoğunluk değişimi görünen yoğunlukla orantılıdır. Mükemmel basınç direncine sahiptir ve dış ortamın erozyonuna ve yüküne diğer malzemelere göre daha fazla dayanabilir. Mükemmel sıkıştırma direnci ve nem bariyeri özelliklerinin birleşimi, köpük camı yer altı boru hatları ve tank temelleri için ideal bir ısı yalıtım malzemesi haline getirir.
3. Köpük cam iyi bir ısı ve nem geçirgenliğine sahiptir, bu nedenle ısı iletkenliği uzun süre stabildir, çevresel etkilerden dolayı değişmez ve ısı yalıtım performansı iyidir.
4. Köpük cam matris ıslak bir camdır, dolayısıyla kendiliğinden yanmaz ve yanmaz. Mükemmel yanmaz bir malzemedir. Köpük cam -200 ila 430 °C çalışma sıcaklığı aralığına, küçük bir genleşme katsayısına (8 × 10 °C) sahiptir ve tersinirdir, bu nedenle malzeme özellikleri uzun süre değişmez, kırılgan değildir ve iyi bir performansa sahiptir. istikrar.
5. Köpük cam iyi bir ses yalıtım performansına ve ses dalgalarının güçlü emilimine sahiptir. Ortalama penetrasyon kaybı 60~400 Hz'de 28,3 dB'dir.
6. Köpük camın boyama özelliği iyidir, bu nedenle yalıtım dekorasyon malzemeleri olarak kullanılabilir.
Bu malzemenin neme dayanıklı, yanmaz ve paslanmaya karşı dayanıklı olması ve cam malzemenin uzun süreli kullanım performansı avantajlarına sahip olması nedeniyle ısı yalıtımı, derin soğutma, yer altı, açık hava gibi zorlu ortamlarda kullanımlar için tercih edilmektedir. hava, yanıcı, nemli ve kimyasal saldırı altında. Duvar yalıtımı, petrol, kimya endüstrisi, makine odası gürültü azaltma, otoyol ses emme bariyeri, elektrik enerjisi, askeri ürünler vb. Alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır ve kullanıcılar tarafından yeşil çevre koruma yalıtım malzemesi olarak adlandırılmaktadır .
Köpük cam özelliklerine bağlı olarak inşaat mühendisliğinin çeşitli sektörlerinin yanı sıra gemi inşaatı, kimya, kriyojenik ve yüksek sıcaklık teknolojilerinde yalıtım malzemesi olarak kullanılabilir. Beyaz ve vitraylar aynı zamanda ses emici ve dekoratif malzeme olarak da kullanılmaktadır. Üretimdeki atıklar – köpüklü cam tozu ve hurdaları aynı zamanda dekoratif hafif beton ve diğer uygulamalar için dolgu maddesi olarak da kullanılabilir. Uygulamaya bağlı olarak, ilgili işlemlerle üretilen köpük cam ürünleri dört kategoriye ayrılabilir: yalıtımlı köpük cam, ses emici dekoratif köpük cam, kaplama köpük camı ve granüler köpük cam.
Köpük cam , mükemmel performansa (yalıtım) ve hem neme hem de yanmaya dayanıklı ses emilimine sahip bir tür hafif, yüksek mukavemetli yapı malzemesi ve dekoratif malzemedir. Sıcaklık aralığı -196 derece ile 450 santigrat derece arasındadır. Sonsuz bir akış halinde başka yeni yalıtım malzemeleri ortaya çıksa da köpük cam, kalıcılığı, güvenliği ve yüksek güvenilirliği nedeniyle düşük ısı yalıtımı , nem geçirmez mühendislik ve ses emilimi alanlarında giderek daha önemli bir konuma sahiptir . Üretimi, atık katı malzemelerin geri dönüşümü olup, çevrenin korunmasına ve önemli ekonomik faydalar elde edilmesine bir örnektir. Son zamanlarda 2,8 x 1,2 m'lik monolitik boyutlarda mevcuttur.
Lav köpük camı : Taban malzemesi olarak obsidiyen ve endüstriyel atık cürufu gibi doğal lavlar kullanılır ve köpürme sıcaklığını azaltmak için belirli bir miktarda cam tozu da eklenebilir ve köpük camı veya benzerlerinden yapılmış köpük cam, köpük oluşturucu madde olarak kullanılabilir. Genellikle inşaat ve endüstriyel ekipmanlarda izolasyon malzemesi ve duvar malzemesi olarak kullanılır.
FOAMGLAS yalıtımın her bir cam hücresi, üretim sırasında hermetik olarak mühürlenmiştir. FOAMGLAS yalıtım korozyona aşağıdaki şekillerde direnir;
Suyun nüfus etmesini ve malzemeye tutunmasını önleyerek
Karbon ve paslanmaz çeliğin korozyonuna katkıda bulunmayarak
Korozyona dayanım bariyerinin integral bir elemanı olarak
Bu olağanüstü malzeme hakkında başka sorularınız varsa